Båttur på Hjälmare Kanal måndagen den 27 augusti.

Båttur på Hjälmare Kanal måndagen den 27 augusti.
Följ med på en vacker tur från Gravudden via Arbogaån in i Hjälmare Kanal, en 13 km lång förbindelselänk mellan Mälaren och Hjälmaren.
Hjälmare kanal går mellan Hjälmaren och Arbogaån, och är Sveriges äldsta konstgjorda vattenled. Den första farleden byggdes ursprungligen år 1639, men krävde ständigt reparationer och 1819-1831 byggdes en ny kanal mellan Kvarnsjön och Arbogaån. Kanalen underlättade frakt av järn från Örebro till Stockholm för export. Vattenleden utnyttjades för godstransport ända in på 1970-talet. I retur fraktade båtarna gods till handelsmän i Örebro och bruken i Bergslagen.
Bussen tar oss, med ett stopp för förmiddagskaffe på Grassagården i Strängnäs, till Gravudden. Här kliver vi på båten som ska ta oss genom Arbogaån och vidare in i Hjälmare kanal. Arbogaån är en av Bergslagsåarna och ett av Mälarens största tillflöden. Strax öster om Arboga flyter Arbogaån ihop med Hjälmare Kanal, som vi sedan följer till Notholmen vid kanalens utlopp i Hjälmaren.
Båtfärden genom kanalens nio slussar kantas av en mängd upplevelser och synintryck. När båten sakta glider fram med strandlinjen nära inpå gör den grönskande prakt och det myller av liv som finns att upptäcka ett starkt och bestående intryck. Lunch med måltidsdryck och kaffe serveras ombord.
Observera! Beroende på båtens beläggning i övrigt kan turen längs kanalen komma att vändas och istället utgå från Notholmen och avslutas vid Gravudden.

Preliminärt tidsprogram:
08:30 Avresa från Cityterminalen, Stockholm
09:30 Café Grassagården, kaffe och smörgås
11:00 Arboga Rederi, båtresa inclusive varmrätt, måltidsdryck och kaffe med kaka.
16:00 Ankomst Cityterminalen, Stockholm

I priset ingår: förmiddagsfika, lunch, båtresa samt bussresa med resvärd.

Priset är 1.075 kr per person. Anmälan på Svarskort 10 senast den 31 maj.

 

För bokning via Internetrutinen, fr.o.m. 14/5 kl. 10.00, följ länken ;
https://forening.foreningshuset.se/seb-seniorklubb/minsida
När du bokat ett evenemang på Internet godkänner du samtidigt att
evenemangskostnaden får debiteras ditt konto i SEB.

Typ av programpunkt:
Datum för aktivitet är: 2018-08-27 Klockan: 08:30
Pris: 1075 kr per person.
Anmälan sker på svarskort nr: 10

Kommentarer inaktiverade.