Det bästa av Värmland – Lars Lerin, Rottneros och Mårbacka – torsdagen till fredagen den 30-31 augusti

Det bästa av Värmland – Lars Lerin, Rottneros och Mårbacka –
torsdagen till fredagen den 30-31 augusti

Välkommen att följa med oss på en fullspäckad resa till det fagra Värmland! Under resan besöker vi Mårbacka där vi får en gestaltad visning i Selma Lagerlöfs Minnesgård. Där får vi också smaka på Mårbacka-kaka med lingonsylt och grädde innan vi kör vidare. I Rottneros Park blir det en visning av de vackra trädgårdarna med sina skulpturer. Många av våra kända konstnärer och författare kommer just från Värmland och under denna resa gör vi också ett besök på konstnären Lars Lerins permanenta konsthall Sandgrund.

Dag 1. Mårbacka, äventyr och utmaningar
Från Stockholm åker vi tidig morgon. Genom djupa skogar och vidsträckta landskap tar vi oss med bussen till Värmland. Vi stannar för lunch i trakterna kring Karlstad. Vi kör sedan vidare till Selma Lagerlöfs Minnesgård Mårbacka. Här får vi ta del av en gestaltad visning av systern Gerda eller kanske livskamraten Valborg Olander. Därefter får vi eftermiddagskaffe innan vi åker vidare och checkar in på vårt fina hotell Selma Spa i Sunne. Vi äter där en trerättersmiddag tillsammans. Ca 400 km.

Dag 2. Rottneros och Lars Lerins Sandgrund
På morgonen står hotellets frukostbuffé uppdukad och det finns tid för bad, bastu m.m. Sedan beger vi oss strax söder om Sunne till Rottneros Herrgård – Ekeby i Gösta Berlings saga – med en unik skulpturpark. Här blandas spännande trädgårdsformgivning med nyskapande skulptur som inslag i den historiska miljön. Det är en plats full av skrönor och historier som längtar efter att berättas. Vi äter lunch tillsammans innan vi i Karlstad får ta del av Lars Lerins konst på Sandgrund. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut över hela världen.
Efter visningen vänder vi åter mot huvudstaden, längs vägen stannar vi för middag som var och en betalar. Vi beräknar vara tillbaka i Stockholm framåt kvällskvisten. Ca 370 km.
Pris: 3.980 kronor per person.

I priset ingår: Del i dubbelrum, fri tillgång till SPA-avdelningen med pooler, bastu m.m., 1 frukost, 2 luncher, 2 eftermiddagsfika, 1 trerätters middag, entréer och visningar, färdledare och bussresa

Boende: Selma Spa i Sunne. (www.selmaspa.se) Tillval: Enkelrumstillägg 400 kronor per person.

Påstigning: Stockholm, Cityterminalen kl.07.30.

Anmälan på Svarskort 12 senast den 31 maj.

 

För bokning via Internetrutinen, fr.o.m. 14/5 kl. 10.00, följ länken ;
https://forening.foreningshuset.se/seb-seniorklubb/minsida
När du bokat ett evenemang på Internet godkänner du samtidigt att
evenemangskostnaden får debiteras ditt konto i SEB.

Typ av programpunkt:
Datum för aktivitet är: 2018-08-30 Klockan: 07:30
Pris: 3980 kr per person.
Anmälan sker på svarskort nr: 12

Kommentarer inaktiverade.