The Sound of Music
En föreställning på Stockholms stadsteater söndagen den 21 november kl 18.00, torsdagen den 9 december kl 19.00 och torsdagen den 16 december 2021 kl 19.00.      

Musikalen bygger på en självbiografisk roman och hade urpremiär i New York 1959. 1965 kom den berömda filmatiseringen med Julie Andrews i huvudrollen. Här ser vi den i regi av Ronny Danielsson som på Kulturhuset Stadsteatern senast satt upp kritiker- och publiksuccéerna Spelman på Taket och Shakespeare in Love. I ensemblen ser vi bland andra Sara Jangfeldt och Peter Gardiner.

Maria drivs av sin passion för musik. Hon ger klosterlivet en chans, men jakten på självständighet får henne snart att ge sig ut i världen. Barnen von Trapp har förlorat sin mamma och deras pappa sörjer sin stora kärlek, men snart blir Maria ljuset i deras mörker. Samtidigt som kärleken spirar hos von Trapp växer sig nazismen allt starkare omkring dem.

The Sound of Music är en älskad och ständigt aktuell musikal om att vara på flykt och om modet att stå upp för det rätta.

Priset är 400 kr per person.
Sista anmälningsdag är den 8 november. https://forening.foreningshuset.se/seb-seniorklubb/minsida

Roberts Broberg – och dalbana
En föreställning på Stockholms stadsteater söndagen den 5 december kl 13.00.      

Robert Broberg sålde ut Globen åtta gånger, nu återuppstår han på Stora scenen – i fem olika skepnader. I Jonna Nordenskiölds musikföreställning samsas alter egon som Robban, Robert Karl Oskar och Zero med farbror Robert. I en berättelse fylld av höga berg och djupa dalar sjunger sig Rennie Mirro, Frida Hallgren, Fredrik Lycke, Lisa Larsson och Christer Fant igenom låtskatten med ett femmannaband.

Robert Brobergs musik var mycket ordlekar och finurliga infall. I perioder då allt kändes möjligt stod kärleken i fokus med låtar om Ingela och andra tjejer, då var livet på topp. Andra gånger var det totalt mörker. I Jonna Nordenskiölds nyskrivna musikteaterföreställning får vi följa med på Robert Brobergs musikaliska resa genom livet, en Broberg-och-dalbana!

Under mer än fyrtio års tid var Robert Broberg en oerhört folkkär artist som drog fulla hus på konserter, shower och turnéer. Han gav ut fler än 20 album och sålde ut Globen flera gånger om, den storhetstiden vill vi återuppliva – och se baksidan av. För framgång har sitt pris.

Rennie Mirro står för koreografin och medverkar även som Zero. På scenen ser vi ett femmannaband under ledning av Joel Sahlin.

Robert Broberg slog igenom för den breda publiken som en uppsluppen musik- och ordlekare i tv-programmet Hylands hörna, det ledde till underhållningsprogram ihop med Lasse Hallström och barnprogrammet The Pling & Plong Show. Hans första hitlåt var Maria-Therese följt av Båtlåt som kom 1967 och handlar om två båtar som blir kära i varandra.

Under 1980 talet gjorde en mängd enmansshower på Gröna Lund med hitlåtar som Vatten och Killa mig på ryggen.

Priset är 400 kr per person.
Sista anmälningsdag är den 20 november. https://forening.foreningshuset.se/seb-seniorklubb/minsida

Cyrano De Bergerac
En föreställning på Stockholms stadsteater lördagen den 11 december 2021 kl 13.00.      

Alexander Mørk-Eidem är tillbaka på Stadsteatern med en ny version av Cyrano de Bergerac – utan näsa. I centrum av detta triangeldrama står Roxane. Den unga Christian är mycket intresserad av henne. Det är också Cyrano, han älskar Roxane. Ändå hjälper han sin rival Christian att vinna hennes hjärta. Varför Cyrano, varför? Med Josefin Asplund, Lancelot Ncube, Alexander Lycke, Kayo Shekoni m.fl.

Christian älskar Roxane, det gör även Cyrano. Roxane i sin tur vill ha den unge, vackre Christian men är inte särskilt imponerad av hans sätt att uttrycka sig, hon vill ha känslor och poesi. Cyrano har talets gåva, men inte självförtroende nog att uttrycka sina känslor för Roxane. Istället jonglerar han med orden och bokstavligen lägger dem i Christians mun så att det som inte får hända faktiskt blir verklighet. Cyrano är snabb i käften, han är smart, han kan slåss, han är coolast i stan – men han mäktar inte med att se en kvinna i ögonen och säga att han älskar henne. Varför Cyrano, varför?

Priset är 400 kr per person.
Anmälan senast den 20 november. https://forening.foreningshuset.se/seb-seniorklubb/minsida