Spelman på taket – Fortsätter att spelas våren 2020 – En föreställning på Dansens Hus – Stockholms stadsteater lördagen den 15 februari kl 18.00 samt tisdagen den 25 februari kl 19.00
Musikalen Spelman på taket fick varmt mottagande och bra recensioner så nu har vi två nya datum.
Spelman på taket är baserad på Aleichhems berättelser och i huvudrollerna ser vi Dan Ekborg och Pia Johansson. Det blir en väldigt stor ensemble med skådespelare och dansare.
”Om jag hade pengar” sjunger den fattige mjölkbonden Tevye. Men pengar har han inga men däremot fem upproriska döttrar som har egna idéer om sina liv. Till exempel vem de ska gifta sig med.
Tevye och hans fru Golde älskar varandra. Rena turen eftersom ingen frågade efter deras åsikt när äktenskapsmäklaren och deras föräldrar bestämde att det skulle bli just de två.
Så har traditionen alltid sett ut bland den judiska befolkningen i deras lilla by på den ryska landsbygden. Men nu har den nya tiden även nått hit.
Världen som Tevye känner, den är på väg att försvinna. Och det är bara början.
Till ex Spelman på taket är en stark och ständigt aktuell berättelse om människans behov av traditioner för att hålla den nya tiden och andra hot mot sammanhållningen ifrån sig och den om den unga generationens behov av att bryta med samma traditioner.
Medverkande: Dan Ekborg, Pia Johansson, Henning Attlin, Petter Skoglund, Samuel Fröler, Lars Lind, Lena-Pia Bernhardsson och många fler…
Priset är 370 kronor per biljett. Anmälan på Svarskort 12 senast den 6 oktober