Smaka på Bergslagen – tisdagen den 22 oktober tyvärr INSTÄLLT !!
Följ med oss på en dagstur till smakfulla Bergslagen!

Vi startar kl 07.30 från Cityterminalen och åker mot härliga Bergslagen. Vi börjar med ett besök hos Grythytte Qwarn, som har förvandlats från kvarnen som malde mjöl åt alla i trakten till gårdsbutik, galleri och café. Vi får njuta av en delikatessprovning på lokala råvaror. Här finns också en hel del att handla med sig hem t ex stenmalet ekologiskt mjöl, Grythytte Qwarns Knäckebröd eller någon annan delikatess från trakten.
Därefter tar vi oss till Måltidens Hus i Norden som idag är ett centrum för måltidskunskap och värdskap. Måltidens Hus inrymmer, Gastronomiska teatern, Kokboksmuseet, en butik samt en restaurang. Här får vi en guidad rundtur och äter därefter gemensam lunch i restaurangen.
På eftermiddagen beger vi oss mot familjeföretaget Grythyttan vin, som tillverkar vin och glögg av vilda bär och frukter från Bergslagen och fjällen. I sortimentet finns till exempel hjortronvin, björkvin och skogsglögg. Här får vi ta del av tillverkningens olika faser under en guidad tur som avslutas med vinprovning. Sedan beger vi oss mot Bredsjö, där den välkända osten Bredsjö Blå tillverkas. Vi går en guidad rundtur på gården och lyssnar till berättelsen om hur de tillverkar högklassig ost av fårmjölk. Naturligtvis smakar vi på deras goda ostar i det egna ostcaféet. Ost finns också att köpa med sig hem för den som önskar.
Därefter påbörjar vi vår hemfärd mot Stockholm och beräknar ankomma till Cityterminalen ca 19.00.
Priset är 1490 kr per person och då ingår bussresa, provsmakningar, 1 lunch samt bussfika tidig morgon och sen eftermiddag.
Anmälan på Svarskort 10 senast den 24 september.